Info Stenfjellrunden

Starten på Stenfjellrunden 2017

Oppdatert 31. januar 2024

3. februar 2024 går startskuddet for den 46. Stenfjellrunden!

Bli med på vinterens vakreste eventyr i Vangsåsen, og skaff deg samtidig bedre starttidspunkt i Vasaloppet og Birkebeinerrennet. Den tradisjonsrike Stenfjellrunden og har start og mål på Gåsbu langrennssenter, arenaen for NM på ski del 1 i 2018 og 2013, samt NM jr 2016! Med opp mot 1000 deltakere på startstreken de siste årene har Stenfjellrunden etablert seg som et av landets største turrenn. Men vi har definitivt plass til flere deltagere. Tar du utfordringen til vinteren?

Stenfjellrunden har en flott løypetrase på 42,5 km som går i variert og småkupert terreng. Men som «kjennere» på Hedmarksvidda vet, så har traseen også noen utfordrende partier.

I 2016 utgaven av Stenfjellrunden klarte endelig en løper å bryte den magiske 2-timers grensen.  Per-Christian Lysaker Torgersrud (Team Parkettpartner) ble klokket inn på 1.57.02!

I 2022 ble det satt ny løyperekord for både damer og herrer:

Løyperekord damer:        Maren Engeskaug Nilsen, Team Driv trening – 2:14:15

Løyperekord herrer:         Petter Stakston, Søre Ål – 1:52:25

Seeding/puljer og startnummer

Tildeling av seeding/puljer blir gjort fredag før renndagen.

Startnummer kan hentes på Sport 1 Superstore Hamar fredag mellom 17:00 og 19:00, eller på Gåsbu renndagen.

PÅMELDINGSFRIST 2. FEBRUAR

Starttidspunkt

23km starter 10:50

42km har første start 11:00, med 10min mellom hver pulje.

Nærmere tidspunkt og tildeling av pulje kommer.

Parkering og smørehjelp

Med parkering i umiddelbar nærhet til skistadion ligger forholdene godt til rette for at du som løper kan ha fokus på en ting – en fantastisk skitur i storslagne omgivelser – i trikkeskinner! 

NB! Ny parkeringsløsning. Alle deltakere vil kjøre gjennom en bom (eies av Vang Allmenning) ved inngangen til Gåsbu. Der vil det belastes kr 100,- og for å unngå ekstra gebyr, anbefales det å gå inn på www.youpark.no innen 48 timer etter passering og betale avgiften der. Ellers er det viktig å følge oppmerking og skilt til parkeringsplassen oppe på Gåsbu langrennsenter (skistadion).

Løyper og KM

Den tradisjonsrike Stenfjellrunden har en flott løypetrasé på 42,5km. Det er også mulig å gå en kortere utgave på 23km. Stenfjellrunden sin 11km løype utgår i år.

For løypeprofil og kart, trykk her.
Se bilder og beskrivelse av traseen.

KM langdistanse 23km for juniorer

I år er Stenfjellrunden KM langdistanse (23km) for juniorer. Det er kun de som representerer sin klubb i Hedmark skikrets på startlista som deltar i KM. Det er derfor svært viktig at de som ønsker å delta i KM melder seg på for sin respektive klubb i Hedmark Skikrets.

Tidtaking

Tidtaking vil foregå elektronisk med brikker og det vil være 3 mellomstasjoner i løypa. Det benyttes engangsbrikker plassert på startnummeret. Det vil ikke være mulighet for å benytte egne brikker.

Premiering

Det er 1/3 premiering, samt ekstra premie til beste dame og herre uansett klasse.  I tillegg er det premiering etter antall ganger løpet er fullført. Det er også en rekke uttrekkspremier.

Vær og tempratur

Det er WEB-kamera og værstasjon både ved start på Gåsbu langrennsenter og ved løypas høyeste parti på Stenfjellet. Se også værmelding på yr.no.

Hvor er Gåsbu?

Gåsbu ligger i Vangsåsen ca. 15 km rett øst for Hamar. Gå inn på denne linken http://kart.gulesider.no/. Søk på «Gåsbu, Hamar» skriv inn hvor du kommer fra. Når du kommer opp på Gåsbu vil det være merket videre for parkering til rennet og langrenns-arenaen. Det er også merket fra Rv 25 og E6.

NB! Gåsbuvegen ved Ingeberg er per dags dato stengt! Følg eventuelle omkjøring, eller anbefalt rute via Rv 25 og Grubhol. Beregn ekstra tid!

Sport1 Superstore Hamar

Sport1 Superstore Hamar er stolt hovedsponsor til Stenfjellrunden! Vi gleder oss til å treffe løperne fredag kveld i butikken til nummerutdeling fra kl. 17.00 – 19.00. Sport1 har gode tilbud på utstyr som nettopp du som aktiv løper trenger!

Lik også Stenfjellrunden sin facebook-side for oppdatering på informasjon!

BLI MED PÅ VINTERENS VAKRESTE EVENTYR I VANGSÅSEN!

Med vennlig hilsen
Stenfjellrunden
Vang Skiløperforening
www.vangski.no
stenfjellrunden@gmail.com